IndkøbskurvIngen varer

Arken

ARKEN Museum for Moderne Kunst i Ishøj, syd for København, viser udstillinger med de største, modernistiske kunstnere parallelt med udstillinger af samtidskunst - fra nye, unge talenter til etablerede navne.

På ARKEN kan du opleve moderne kunst, samtidskunst og en markant arkitektur, der alene er et besøg værd.

ARKEN SHOP er områdets førende designbutik. Her er kendte klassikere, nyt kvalitetsdesign og kunsthåndværk. Varerne afspejler de sidste nye tendenser på designscenen, men er også inspireret af museets skiftende særudstillinger.

Museets café hænger som en redningsbåd på siden af bygningen, og gennem de store panoramavinduer er der udsigt over Køge Bugt.

Kombiner også dit besøg på museet med en tur ud i naturen. Lige rundt om hjørnet ligger en af Danmarks skønneste sandstrande. Derudover ligger Ishøj Havn og det naturskønne område - Strandparken - 5 minutters gang fra museet.

ARKEN ligger stor og monumental midt i det menneskeskabte landskab, Køge Bugt Strandpark, syd for København. Museet har en af Skandinaviens fineste samlinger af samtidskunst, og museets maritime arkitektur med den spidse stævn, der majestætisk stikker frem i terrænet, har vundet anerkendelse i både ind- og udland siden indvielsen i 1996.

ARKENs samling indeholder flere end 400 værker - dansk, nordisk og international samtidskunst primært fra perioden efter 1990. Museet huser bl.a. en af Europas betydeligste samlinger af den britiske kunstner Damian Hirst.

Oplev også  en permanent ophængning med værket Læsø af Asger Jorn, ni værker af den tyske kunstner Anselm Reyle, der er anerkendt som en af samtidskunstens vigtigste fornyere af den abstrakte kunst samt et storslået hovedværk af den kinesiske kunstner Ai Weiwei.

Markant arkitektur

Museumsbygningen er en attraktion i sig selv. Tegnet af arkitekt Søren Robert Lund, ligner den et strandet skib få meter fra stranden. Museet ligger i naturskønne omgivelser mellem Ishøj Havn og den lange sandstrand, så et besøg på museet lægger op til en gåtur.

 

Kort

Adresse

Skovvej 100
2635 Ishøj

Åbningstider

Tirsdag - søndag: 10.00 - 17.00
Onsdag: 10.00 - 21.00
Mandag: Lukket

Åbent i ugerne: 7, 8 & 42

Åbent: Skærtorsdag, langfredag, påskedag, 2. påskedag 2. juledag, Bededag, Kristi himmelfartsdag, 1. maj og 5. juni (grundlovsdag)

Lukket: Juleaftensdag, 1. juledag, nytårsaftensdag, 1. nytårsdag, 2. pinsedag

Find vej

Tog/bus: Linie A eller E line fra Hovedbanegården til Ishøj Station. Bus 128 kører direkte til museet.
Du kan også gå fra Ishøj Station til ARKEN via et stisystem. Det tager ca. 20 min.