IndkøbskurvIngen varer

Dansk Jødisk Museum

På Dansk Jødisk Museum i København har arkitekten Daniel Libeskind sat fokus på det ganske særlige, der kan fortælles i forhold til andre jødiske museer. Det er historien om fredelig sameksistens, hvilket Libeskind også ser i redningen af de danske jøder i oktober 1943.

Libeskind kalder sit museumskoncept for 'Mitzvah' og refererer dermed til ordets hebraiske betydning: God gerning, barmhjertighed og medmenneskelighed. Der er med dette 'Mitzvah' rettet en tak til danskerne for redningen af de danske jøder i oktober 1943, men ikke kun det. 'Mitzvah' er ikke mindst en fremtidsrettet etisk påmindelse om medmenneskelighed og fredelig sameksistens.

Udstillingen er i sin arkitektur en spændende nyskabelse med skæve vinkler mellem gulve og vægge og er indrettet i en bygning fra Christian d. 4 tid, omkring 1600 – tallet.

Fokus på minoriterene

Dansk Jødisk Museum er Danmarks første minoritetsmuseum og museets arbejdsområde er dansk jødisk kultur, kunst og historie fra den første jødiske indvandring for cirka 400 år siden.

Museet er ikke kun et udstillingssted, men også et omdrejningspunkt for studiet af dansk jødisk historie, kultur og kunst. Formidlingen foregår på dansk og engelsk.

På museet kan du opleve alle facetter af dansk jødisk liv gennem 400 år: fra højborgerskab til arbejderklasse og fra ortodoks jødedom til moderne jødisk storbykultur. Montrerne rummer både pragtstykker af dansk jødisk kunsthåndværk og simple hverdagsting med deres egen historie.

Udstillingen viser den jødiske part af befolkningens levevis som en minoritetskultur i Danmark.

 

Kort

Adresse

Proviantpassagen 6
1218 København K.
Indgang fra Det kongelige Biblioteks have
Entrance from The Royal Libary`s garden

Åbningstider

Sommer (1. juni - 31. august)
Tirsdag - søndag: 10:00 - 17:00
Mandag: Lukket

Vinter (1. september - 31. maj)
Tirsdag - fredag: kl. 13-16
Lørdag og søndag: kl. 12-17
Mandag lukket

Find vej

Buslinier: 1A, 2A, 6A, 11, 12, 15, 26, 29, 33, 40 og 66 standser alle i nærheden. Havnebusser: 901 og 902 til Den Sorte Diamant.
Nærmeste metrostation: Kgs. Nytorv