IndkøbskurvIngen varer

Davids Samling

Davids Samling er centralt placeret i det historiske København, tæt på Kongens Have. Museet indeholder en perle af en privatsamling af fantastisk islamisk kunst, ældre europæisk og nyere dansk kunst.

Museet er skabt i 1945 på basis af højesteretssagfører C. L. Davids private kunstsamling med tre permanente samlinger: Islamisk samling, ældre europæisk samling og nyere dansk samling.

Den islamiske samling er i en international sammenhæng museets vigtigste. Den repræsenterer stort set hele den klassiske, islamiske verden, ligesom alle kunstneriske medier er repræsenteret.

Den islamiske samling er langt den største af sin art i Skandinavien, og den hører til blandt de 10 væsentligste i den vestlige verden.

Den ældre europæiske samling

Den ældre europæiske samling er opstillet i en interiørmæssig sammenhæng i de oprindelige rum fra begyndelsen af det 19. århundrede. Samlingen indeholder nordisk fajance, dansk sølv og porcelæn fra det 18. århundrede fra danske og europæiske fabrikker.

Gratis adgang

Hertil kommer engelske og tyske møbler. På væggene hænger nederlandske og franske malerier fra det 17. og 18 århundrede samt værker af en række af den danske guldalders førende kunstnere.

Samlingen af nyere dansk kunst

Samlingen af nyere dansk kunst, samlet af David selv, er igen permanent udstillet. Den består af en forholdsvis lille gruppe malerier, skulpturer og keramik udført af danske kunstnere fra ca. 1880 til 1950.

Her ses blandt andet arbejder af Theodor Philipsen, J. F. Willumsen, L. A. Ring og Peter Hansen samt 11 værker af Vilhelm Hammershøi.

Du kan låne en Info-tablet med indbygget audioguide, så du på dansk eller engelsk kan læse og høre om mere end 100 genstande i den islamiske samling.

Gratis adgang

 

Kort

Adresse

Kronprinsessegade 30-32
1306 København K

Åbningstider

Tirsdag, torsdag - søndag: 10:00 - 17:00
Onsdag: 10:00 - 21:00
Mandag: Lukket
Lukket: 23., 24., 25. og 31. december

Find vej

I Gothersgade går linje 11A og 350S.
I Sølvgade og på Sølvtorvet går linje 6A, 14, 26, 42, 150S, 184 og 185.
På Øster Voldgade går linje 6A og 26.