IndkøbskurvIngen varer

Frederiksborg Slot

Frederiksborg Slot ligger smukt på tre små holme i slotssøen i Hillerød lidt nord for København. Inden for slottets mure venter store kulturelle oplevelser for hele familien, mens de naturskønne omgivelser indbyder til fredfyldte havevandringer og sejlture.
 
Frederiksborg Slot blev bygget af Christian IV i 1600-tallets første årtier og er Nordens største renæssanceanlæg. Det nye byggeri skulle fremhæve og styrke Christian 4.s position som en magtfuld europæisk monark. Derfor er slottet rigt udsmykket med symbolske og dekorative elementer som det imponerende Neptunspringvand og Kongefløjens marmorgalleri.
 
Siden 1878 har Frederiksborg Slot rummet Det Nationalhistoriske Museum, der fortæller 500 års danmarkshistorie gennem sin samling af portrætter, historiemalerier, møbler og kunstindustri. Museet blev etableret af Carlsbergs grundlægger, brygger J.C. Jacobsen, og har siden været en selvstændig afdeling af Carlsbergfondet. Skiftende særudstillinger er på programmet året rundt.

En ny permanent udstilling viser slottets og museets historie. Udstillingen inddrager dele af slottet, der hidtil har været utilgængelige for offentligheden, blandt andet den nederste løngang over slotssøen. Her kan du se originale skulpturer og dekorationer, der indgik i slottets udsmykning før branden i 1859. Slotskirken blev skånet, da resten af lottet brændte i 1859. Derfor kan man i dag se kirken, som den fremstod på Christian 4.'s tid.

Slotskirken

Christian 4.s smukke og originale renæssancekirke fungerer i dag som sognekirke for Frederiksborg Sogn. Kirkens øvre etage, galleriet, er kapel for De Kongelige Danske Ridderordner. Her hænger våbenskjolde for riddere af Elefantordenen og Storkors af Dannebrogordnen, og nye våbenskjolde kommer jævnligt til. I gallerietagens sydlige ende står det historiske Compeniusorgel fra 1610. Hver torsdag året rundt giver slotskirkens organister en halv times koncert på orglet kl. 13.30.

Fascinerende slotshave

Frederiksborg Slotshave består af en romantisk landskabshave, hvor du blandt andet kan nyde synet af Frederik II's lille Badstueslot, der af og til benyttes af Kongehuset til jagtfrokoster. Her findes også en barokhave, som blev genskabt i 1996 efter studier af J. C. Kriegers anlæg fra 1725. Haven er især seværdig for sine fire kongelige monogrammer, der er udført i buksbom og for de historiske blomster og det festlige kaskadeanlæg.

I forbindelse med haven finder du caféen som har åbent i sommermånederne.

Kort

Adresse

Møntportvejen 10
3400 Hillerød

Åbningstider

1. April - 31. oktober
Mandag - Søndag: 10:00 -17:00

1. november - 31. marts
Mandag - søndag: 11:00 - 15:00

Find vej

Med offentlig transport:
S-tog linje A til Hillerød

Lokal bus fra stationen:
301 (retning: Ullerød)
302 (retning: Sophienlund)