IndkøbskurvIngen varer

Marmorkirken (Frederiks Kirke)

Marmorkirken er en levende citykirke, såvel for sognets beboere som for enhver, der kommer forbi og vil benytte kirken. Hvert år besøger over 300.000 turister og andagtssøgende kirken. Ikke mindst i dagtimerne til hverdag finder mange ind og sætter sig i det imponerende rum, som er skabt til bøn og stilhed. Vi håber, folk vil bruge kirken til netop den andagt, som den er skabt til at være rum for.

Den ærefrygtindgydende Marmorkirke med den karakteristiske kobbergrønne kuppel må siges at være en af byens mest imponerende kirker. Kirken ligger smukt på linje med Amalienborg og Operaen midt i det såre elegante kvarter Frederiksstaden - og kirken hedder da også officielt Frederiks Kirke.

Marmorkirken er en kirke med en særpræget historie. Under Frederik den femte og arkitekten Nicolai Eigtved tog en stor og fornem byplanlægning form. Eigtved tegnede kirken omkring 1740, og den var tænkt langt mere pompøs end den nuværende. Eigtveds kuldsejlede projekt Arkitekten Eigtved døde i 1754, og den franske arkitekt Jardin fortsatte byggeriet efter et atter revideret udkast. Arbejdet skred nu langsommere frem, hæmmet af strammede bevillinger, for til sidst at standse efter ordre fra Christian den syvendes kabinetsminister Struensee i 1770. Først i slutningen af det 19. Århundrede fuldførtes byggeriet. Tietgen havde i 1870'erne købt ruinen og de tilstødende grunde for derefter at lade professor Meldahl lave et nyt udkast og fuldføre kirken, der endelig indviedes den 19. august 1894.

I dag forsøger kirken at være en moderne citykirke, hvilket betyder at kirkerummet er åbent for besøgende alle dage. Der er en uovertruffen udsigt fra kuplen som kan besøges præcis kl. 13 og 15 alle dage i sommermånederne, og samme tidspunkter i weekenden i vintermånederne. Det koster DKK 25 for voksne og DKK 10 for børn.

Kort

Adresse

Frederiksgade 4
1265 København

Åbningstider

Mandag - torsdag samt lørdag: 10:00 - 17:00 (onsdag til 18:30).
Fredag og søndag: 12:00 - 17:00