IndkøbskurvIngen varer

Nationalmuseet

Nationalmuseet er Danmarks største kulturhistoriske museum. Genstande og billeder kommer fra hele verden og mange perioder. Så på Nationalmuseet kan du finde alt fra de berømte guldhorn og egtvedpigen til afrikanske masker og egyptiske mumier.

Nationalmuseet har til huse i Prinsens Palæ, der blev bygget i 1743-44 af hofbygmester Nicolai Eigtved til Kronprins Frederik V og Kronprinsesse Louise. En suite af elegante sale står stadig næsten som dengang, prinser og prinsesser havde deres gang i dem med paneler, stuk, lysekroner og møbler.

I det kongelige 1700-tals palæ kan du se eller gense historiske klassikere som solvognen og Egtvedpigen og opleve udstillingen Danmarkshistorier 1660-2000. Hvert år er der én stor og flere mindre særudstillinger samt en lang række omvisninger og arrangementer.

Danmarks største museum om kulturarv

De permanente udstillinger handler om mange forskellige perioder og viser genstande fra hele verden. Du kan sagtens få en hel dag til at gå på museet, eller du kan fordybe dig i en enkelt udstilling. Du kan opleve danskernes historie helt tilbage til oldtiden og se de berømte guldhorn - eller rejse til det gamle Egypten og se på mumier. Udstillingen Danmarks Oldtid rummer blandt andet Solvognen, Egtvedpigen, det store sølvkar fra Gundestrup og vikingernes skatte. Se også de velbevarede rester af Huldremosekvinden, der kom drabeligt af dage omkring år 100.

Nationalmuseet har også verdens største samling af genstande fra Grønland, så som sælskindsdragter, magiske amuletter og slanke kajakker.

Nationalmuseet rummer en af verdens største etnografiske samlinger, en antiksamling, et legetøjsmuseum, en mønt- og medaljesamling og Klunkehjemmet fra 1890.

Gratis adgang

Kort

Adresse

Prinsens Palæ,
Ny Vestergade 10
1471 København K

Åbningstider

Tirsdag - Fredag: 11:00 - 16:45
Lørdag - søndag: 10:00 - 16:45
Mandag: Lukket

Ekstra åbningsdage:
2. påskedag, Grundlovsdag, 2. pinsedag, Mandag i uge 42, 2. juledag, Nytårsdag

Lukket: 24., 25., 31. december