IndkøbskurvIngen varer

Ny Carlsberg Glyptotek

GLYPTOTEKET – SOM INGEN ANDRE

Glyptoteket giver et unikt indblik i de antikke middelhavskulturer. Følg menneskets spor gennem 6000 år og gå på opdagelse blandt oldsager fra det antikke Toscana - etruskernes gamle land, verdenskendte græske og romerske skulpturer samt mumier og gravfund fra Egypten.

Glyptoteket huser også Danmarks største samling af fransk kunst med værker af blandt andre Manet, Monet, Degas, van Gogh, Cézanne og Rodin. Samlingen af Paul Gauguins værker er en af de fineste i verden, og også dansk guldalders store mestre er repræsenteret med hovedværker af bl.a. Eckersberg, Købke og Lundbye.

Glyptoteket blev stiftet af brygger Carl Jacobsen (1842-1914). Han var en lidenskabelig samler og skabte en samling af kunst- og kulturgenstande i verdensklasse – den største af sin art i Norden. Han forærede hele samlingen til offentligheden og byggede Ny Carlsberg Glyptotek til at huse den. Museet har i dag over 10.000 værker, og året rundt kan du opleve skiftende særudstillinger, arrangementer, koncerter og omvisninger. I den palmefyldte Vinterhave ligger Café Glyptoteket, hvor du kan nyde lette frokostanretninger og lækre kager.

Museets arkitektur er uden sidestykke. Glyptoteket består i dag af fire bygninger tegnet af tre af Danmarks største arkitekter: Vilhelm Dahlerup, Hack Kampmann og Henning Larsen.   

Bemærk at Glyptoteket har fri entré om tirsdagen.

Kort

Adresse

Dantes Plads 7
1556 København V

Åbningstider

Tirsdag - søndag: 11.00-18.00
Torsdag: 11:00 - 22:00
Mandag: Lukket

Find vej

Glyptoteket ligger ved siden af Tivoli fem minutters gang fra Københavns Hovedbanegård

Buslinjerne 1A, 2A, 9A, 11A og 40 kører til ”Glyptoteket”. Bus 12 og 33 holder lige overfor v. Tivoli.

Attraktioner i nærheden

SMK- Statens Museum for Kunst
 
Tøjhusmuseet
 
Geologisk museum
 
Vikingeskibsmuseet
 
Den Hirschsprungske Samling
 
Rosenborg slot - Danmarks skattekammer