IndkøbskurvIngen varer

Operahuset København

Operaen i København, er med den smukke foyer og sine rene linier, en smuk bygning. Operaen drives af det Kongelige Teater og her har gæsterne mulighed for at opleve en lang række spændende opsætninger. Det fantastiske operahus har en verdenskendt akustik og det beskrives ofte som en af de bedste operahuse i verden.

Opførselen af det smukke operahus ved Københavns havn startede med en kronik i 1999, da operasanger Stig Fogh Andersen foreslog at der skulle opføres et operahus i København. Allerede samme år købte A.P.Møller og Hustru Chastine Mc-Kinny Møllers Fond til almene formaal dokøen og året efter bekendt gjorde Fonden at den ville opføre et operahus til det danske folk. Fonden har betalt alle omkostninger vedrørende opførelsen af operahuset og senere foræret det smukke operahus til staten. Operahuset åbnede den 15. januar 2005 med en gallaforestilling hvor prominente gæster fra ind- og udland var inviteret.

Den store scene har plads til mellem 1.492 & 1.703 tilskurer afhængigt af, hvor stor orkestergraven er til den enkelte forestilling. Der kan være op til 110 musikere, og pladserne er fordelt på traditionelvis. Der er gulvpladser og tre balkoner og ofte er alle billetter revet væk, det er naturligvis en god ide at planlægge et besøg i god tid.

Rundvisning i operaen København

Rundvisningen tager lidt over en time og rundvisningen gennemføres på kunstens betingelser, vær opmærksom på at der kan være lidt ventetid. Prøver der skal gennemføres eller scenen der skal sættes, eller en akut justering, kan ændre oplevelsen af operaen fra gang til gang.

Enkeltpersoner og turister kan komme på rundvisning på lørdage og søndage, samt når der er forestillingsaftener. 

Billetten koster kr. 100,- og skal købes på forhånd via Det Kongelige Teaters Billetcenter på Kongens Nytorv.

Rundvisningerne afholdes både for enkeltpersoner og grupper og på dansk såvel som engelsk.

Kort

Adresse

Ekvipagemestervej 10
1438 København

Find vej

Havnebussen fra Nyhavn eller Esplanaden