IndkøbskurvIngen varer

Teatermuseet i Hofteatret

Det historiske Hofteater fra 1767 ligger midt i København, på Slotsholmen lige bag Christiansborg og Folketinget. I de enestående, atmosfærefyldte interiører afholdes løbende arrangementer af vidt forskellig slags. Hofteatret rummer teatermuseet, men er i dag også et kulturelt mødested, som anvendes til receptioner, private selskaber, konferencer, release parties og alt muligt.

I 1770’erne var Hofteatret en aktiv institution i udviklingen af en politisk og kunstnerisk offentlighed. Her blev den enevældige konges livlæge, den politiserende Struensee, anholdt efter et maskebal og siden dømt, henrettet og sat på hjul og stejle. I dag er Teatermuseet i Hofteatret centrum for en bred vifte af aktiviteter og arrangementer som for eksempel Folketingets årsfest.

Teatermuseet i Hofteatret er stykke levende kulturarv og en moderne kulturinstitution i ét og samme greb. Museet ligger på Christiansborg Ridebane lige bag Folketinget, på Slotsholmen midt i centrum af København og midt i den levende Danmarkshistorie. Inde i Teatermuseet i Hofteatret kan publikum færdes frit over det hele i salen, på scenen, på balkonerne og i de små loger, hvor bl.a. Kong Christian 7.'s livlæge Struense og Kong Frederik 7. og Grevinde Danner har tilbragt mange aftener.

Teatermuseet har eksisteret siden 1912 og været en integreret del af Hofteatret siden 1922. Museets samlinger er gennem årene blevet væsentligt forøget, og museet indsamler og registrerer fortsat alt, hvad der kan dokumentere det professionelle teater i Danmark. Museets arkiver og bibliotek rummer store samlinger, der er under fortsat opbygning og som er tilgængelige for studerende, forskere og andre.

Kort

Adresse

Christiansborg
Ridebane 18
1218 København K

Åbningstider

Tirsdag - Søndag: 12:00 - 16:00
Mandag: Lukket

Find vej

Bus: 1A, 2A, 11A, 14, 26, 66.
Tog: Hovedbanegården, Nørreport station
Metro: Kgs. Nytorv og Christianshavn, som begge ligger cirka én km væk.